01-08-19/02-08-19; MRI, oogonderzoek en thuiskomen!

Gister

Gister hebben we de afsluitende MRI na opname gehad. Deze ging heel goed, ze werd een beetje ‘dronken’ maar wel lachend wakker. De uitslag krijgen we binnenkort telefonisch te horen. Deze MRI is bedoeld om te kijken of de operatie gelukt is en of de neurochirurg de gehele tumor heeft kunnen verwijderen. Dit is heel lastig om te zien met het blote oog. Gezond weefsel ziet er aan de ‘buitenkant’ precies hetzelfde uit als tumorweefsel. Daarom moet de chirurg werken op basis van de beelden van de MRI. Dit is ook de reden dat dit soort operaties een groot risico hebben op schade/letsel.

Naar huis

Nadat Charlotte wakker werd, kreeg ze weer veel last van het licht. Op haar kamer konden we alles weer donker maken en langzamerhand wende je weer wat aan het licht. Steeds een beetje beter. Na alle controles en administratieve afhandelingen mochten we ‘s-middags lekker naar huis. Thuis zaten opa en oma en Sophie al op ons te wachten met ballonnen, slingers en lekkere broodjes. Wat een lieverds zijn het toch!

Vandaag

Vanochtend hadden we een afspraak in het UMC voor een oogonderzoek. Dit is een onderzoek waar wij aan mee doen. Zij onderzoeken de ogen als er een ingrijpende hersenoperatie heeft plaatsgevonden. Zo kunnen ze eventueel in de toekomst gerichter behandelen.

Na veel wachten, oogdruppels, testjes hier en daar en héél veel paai cadeautjes verder, kwam de conclusie dat haar linker oog minder goed ziet en snel rood word. Dit heeft te maken met het hoornvlies dat is beschadigd. Met een oogzalf, 3x per dag, met antibiotica hopen we dat er geen blijvende schade zal zijn. Volgende week moeten we terug komen.

s’-Middags zijn we gebeld door de neuroloog voor de uitslag van de MRI. De uitslag was niet zo positief als we hoopte. Er is toch nog een klein stukje tumor blijven zitten. De komende maanden/jaren zal Charlotte goed in de gaten gehouden worden. De tumor is langzaam groeiend, dus het kan nog heel lang duren voordat er actie nodig is.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30-07-2019 in stoel pmc
OVER MIJ
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later. 
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP