31-05-2021; Hoortoestel

Sinds de positieve uitslag van de MRI zijn wij eigenlijk stiekem wel aan het genieten. De uitslag was natuurlijk heel positief, dus de eerst komende tijd hoeven/hoefden wij ons geen zorgen te maken.

We hebben het afgelopen weekend heerlijk de verjaardag gevierd van Charlotte! Charlotte is zaterdag 7 jaar geworden! Jeetje wat vliegt de tijd! Na een gezellig verjaardagsweekend was het vandaag weer tijd voor een ziekenhuisbezoekje. We hadden een afspraak bij de audioloog en haar assistent. Een hoortest met daarna een gesprek hoe het gaat. Ook is de mogelijkheid besproken om een hoortoestel aan te schaffen. Dit laatste gaan we doen.

Charlotte haar gehoor is aan de linkerkant 30 dB minder dan ‘normaal’. Ze vangt met rechts heel veel op, maar dit geeft ook weer andere beperkingen. Ze hoort bijvoorbeeld niet waar geluiden vandaan komen en in een drukke omgeving heeft ze moeite om zich te concentreren op wat mensen zeggen. Zodra de TV bijvoorbeeld aan staat gaat ze steeds harder praten. Dit omdat ze zichzelf niet goed kan horen en daardoor bang is dat wij haar ook niet meer horen. 30 dB is niet mega veel, maar wel net dat beetje dat alles wat makkelijker voor haar zal maken. Ook op school bijvoorbeeld.

We hebben een afspraak gemaakt bij BeterHoren, 22 Juni kunnen we terecht. Ik hoop dat Charlotte het kan accepteren en uiteindelijk het nut er van in gaat zien. We kregen een super leuk boekje mee naar huis over een olifantje dat twee hoortoestellen moest. Charlotte bladerde er doorheen, maar wilde absoluut niet dat het boekje mee naar huis ging! De audioloog gaf uiteindelijk het boekje aan me mee tussen allerlei andere papieren, in de hoop dat Charlotte het niet zou zien, maar helaas! We hebben hem meegenomen, maar of ze er ooit in gaat kijken?

Ik hoop zo dat het allemaal goed gaat!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

08-07-2021 oorapparaatje
OVER MIJ
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later. 
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP