01-07-2021; Gedrag

Een aantal weken geleden is het gedrag van Charlotte omgedraaid. We hadden een aantal handvatten waarmee we aardig konden sturen als ze boos of verdrietig was. Maar de laatste weken zijn de emoties zo heftig dat zelfs die handvatten niet meer werken.
Soms lijkt ze zelfs in een soort trans te zijn. We merken het ook steeds vaker bij opa en oma, daar waar ze normaal nooit zulk gedrag vertoonde.

Een aantal weken geleden hebben we contact gezocht met de neuroloog, omdat we December 2019 dit gedrag ook opmerkte en toen bleek dat de cyste dusdanig groot was dat er weer een operatie moest komen. We gaan er niet vanuit dat het nu ook zo is, maar we willen wel even navraag doen hierover.

De neuroloog vind het niet zorgwekkend, in die zin, dat het niets met de tumor zelf te maken heeft. Dan zouden wij namelijk ook meer in haar motoriek moeten zien. Dat was nog niet het geval.

De laatste twee weken (na het contact met de neuroloog) valt ons op dat ze wel veel meer blauwe plekken op haar benen heeft dan normaal. Ze valt makkelijker en heeft meer ‘lompe’ acties. Maar goed, dit kan natuurlijk ook komen door het lekkere weer, ze speelt/rent meer buiten en dan valt ze ook meer dan dat ze rustig binnen zit. Voor alles is een logische verklaring, maar is dat het wel? Je denkt toch steeds in je achterhoofd of het echt wel zo simpel is? Kan er toch van binnen niet iets geks aan de hand zijn?

Je denkt in complotten. Zou het een niet te maken hebben met het ander…? Het is zo moeilijk. Soms wou je dat je ogen een scanner waren die dwars door haar schedel konden kijken hoe het van binnen zat. Maar helaas… Zelfs de dokters kunnen dat niet. Ja, ze kunnen een MRI inplannen, maar word dat dan alleen gedaan om ons gerust te stellen? Of zouden zij ook denken dat er toch iets aan de hand kan zijn?

Ze klaagt ook meer over misselijkheid en spuugt wel meer dan normaal. Ook gaf ze van de week aan dat ze hoofdpijn had. Oké, misschien is het helemaal niets… een kwaaltje van een 7 jarige die elk meisje/jongen een keer kan hebben…?

Wat kun je jezelf toch eigenlijk gek maken he..
We hebben in ieder geval gebeld met de Neuro Psycholoog van het Maxima Centrum waar Charlotte onder controle loopt. Zij heeft contact opgenomen met de Neuroloog. De Psycholoog wil Charlotte even zien om tijdens spel te kijken of ze erachter kan komen waardoor haar gedrag zo veranderd is. De neuroloog wil ons dan ook nog even zien, gewoon voor de zekerheid. Kijken of hij geen gekke dingen ziet.

Heel fijn, dat hij wil meekijken. Dan kunnen we al die ‘misschien’ vragen wellicht uit ons hoofd gaan zetten. Binnenkort krijgen we de oproep van de afspraken.

Word vervolgt ….

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

2 gedachten over “01-07-2021; Gedrag”

  1. Zou het warme weer er mee te maken kunnen hebben? Hoop dat er niks aan de hand is, toch maar laten checken. Beter voor de gemoedsrust. Hou je haaks he, zou mijn moeder gezegd hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

194398973_4075765129179348_2471211138134337434_n
OVER MIJ
blank
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later.
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP