01-10-2022; Gaatje in trommelvlies

Beter Horen

Vorige week is het hoorapparaatje van Charlotte buiten op straat gevallen. Ze had hem tijdens het spelen uitgedaan omdat hij niet lekker zat en aan mij gegeven. Tijdens het doorgeven aan elkaar ging het mis waardoor hij op de stoep viel. Helaas was één keer al voldoende om het oor-stukje in drieën te breken.

Ik heb direct naar Beter Horen gebeld om een nieuw stukje te bestellen, zonder oor-stukje kan ze immers haar hoorapparaatje niet in doen. Er werd mij verteld dat dit niet onder de verzekering of garantie valt omdat het door toedoen van onszelf is gebeurd. We moeten dus zelf de rekening van €72,- betalen. Ik was het hier uiteraard niet mee eens, want hoe kun je verwachten van een kind van 8 jaar dat die ALTIJD voorzichtig is met zijn/haar spullen? Uiteindelijk trek je toch aan het kortste eind, dus ik heb hem besteld. De volgende dag werd ik gebeld met de vraag of we toch even langs konden komen om een mal te maken, aangezien ze de vorige mal niet meer kunnen vinden. Afgelopen woensdag was de afspraak om 09:30 uur. Alles leek goed te gaan, het malletje was zo gemaakt en we stonden vrolijk weer buiten. We zijn daarna naar zwemtherapie gegaan, ook dit ging allemaal prima.

Huisarts

Het was half drie in de middag, Charlotte begon enorm te huilen, zakte door haar knietjes op de grond en gilde dat ze oorpijn had. Als zij oorpijn heeft aan haar linker oor, dan is er iets aan de hand! Ik belde de huisarts, maar kreeg deze niet te pakken. Ik besloot in de auto te stappen en erheen te rijden. Er hoeft niet perse een arts naar te kijken, maar wel iemand die de middelen en een beetje kennis heeft om te zien of het goed of fout is. De assistente nam ons direct mee en bekeek haar beide oren. Ze zag een gat in Charlotte haar linker trommelvlies zitten. Grote kans, dat dit is ontstaan bij Bete Horen bij het maken van de mal. Ze stoppen namelijk een klein watje in de binnenkant met een pincet, daarna komt de vloeistof voor de mal. Wellicht dat er met de pincet te ver is geduwd, aangezien Charlotte niet kan aangeven dat iets pijn doet. Ze voelt het simpelweg niet.

SEH UMC Utrecht

Voor de zekerheid heb ik even naar de KNO-arts van Charlotte gebeld in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hij gaf aan dat we twee dingen kunnen doen, nu langskomen of morgenochtend. Als we wachten tot morgen ochtend is er wel een kans dat we alsnog diezelfde avond rond 23:00 uur met spoed die kant op moesten komen. Ik koos ervoor om ‘direct’ langs te komen. We hebben Sophie opgehaald (die was bij een vriendinnetje spelen) en bij opa en oma gebracht. Een dienstdoende arts heeft haar gezien en inderdaad geconstateerd dat er een gaatje in het trommelvlies zit. Voorlopig dus niet zwemmen, goed uitkijken voor infecties etc.

De pijn die ze voelt, is geen fysieke pijn en een paracetamol heeft dus geen enkele zin. Het is de pijn die ze voelt omdat de geluidsgolven, door het gaatje, nu anders binnen komen, waardoor harde geluiden nu dus nog harder voor haar kunnen aanvoelen. We kunnen oordoppen of een koptelefoon aanbieden als ze echt veel pijn heeft, meer kunnen we helaas niet doen.

De volgende ochtend werd ik gebeld door diezelfde arts. Na de nachtdienst heeft ze een overdracht gegeven aan Charlotte haar eigen KNO-arts. Hij vond het wel raadzaam om nog een hoor test in te plannen samen met een nieuwe afspraak op de poli. Aanstaande maandag hebben we die test, dan zal blijken of er inderdaad iets aan haar gehoor is veranderd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

3 gedachten over “01-10-2022; Gaatje in trommelvlies”

 1. Ongelooflijk! Ik heb zo met Charlotte en jullie te doen! Zou het gaatje in het trommelvlies vanzelf weer gaan helen? Ik zou het oor afdekken omdat er vuil of bacteriën in kunnen komen. Hoop dat dit weer in orde komt.

  1. Hoi Han,
   Ja als het goed is moet het gaatje vanzelf gaan helen. De vraag is alleen hoelang dit duurt. Het voordeel is wel, dat ALS er een infectie zit, dat het er ook snel uit kan doordat er al een opening zit.

 2. Bart & Mary Markus

  Hier schrokken we wel weer van. Heel veel sterkte kleine held. We denken aan je 🥰
  Opa en Oma poes 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlotte 03
OVER MIJ
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later. 
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP