19-08-19; De eerste schooldag!

Aankomst op school

Vandaag was de eerste schooldag na de zomervakantie. Een enorm bijzondere dag voor ieder kindje van de basisschool. De een vind het spannend, de ander vind het leuk. Voor Charlotte was het beide. Een nieuwe juf, andere indeling van de klassen, alle verhalen van de kindjes en hun leuke vakanties. “Wat zouden alle kindjes zeggen als ze mijn nekje zien, mama?” Tja… Op die vraag weet ik het antwoord ook niet liefje, dat zullen we moeten afwachten.

Toen we aankwamen op school leken we wel een popster… alle mama’s kwamen naar ons toe om te vragen hoe het nu met Charlotte ging, sommige ook hoe het met ons gaat. Echt bizar, mensen die ik wel eens zag, maar nooit mee gesproken heb, komen nu belangstelling en medeleven tonen.

Deze week gaat Charlotte iedere dag een ochtendje naar school. 12.15 uur haal ik haar op, daarna kan ze rustig thuis wat bijkomen. Zo kunnen we steeds wat meer gaan opbouwen. Vandaag ging alles vrij goed, wel was ze heel erg moe zei juf Rianne. Ze heeft veel met Maud in de poppenhoek gespeeld en lekker buiten gespeeld en liedjes gezongen met de juf en haar gitaar. Daar is Charlotte wel van onder de indruk, die gitaar.

Buitenspelen

Buiten speelde ze met haar beste vriendinnetje Shania. Die ging iets te hard met de kar, waardoor Charlotte in paniek raakte. ‘Shania! Je moet niet zo hard gaan, straks val je en dan moet je ook geopereerd worden net als ik!’. Toen ze dit thuis vertelde kwam voor het eerst bij mij binnen dat ze eigenlijk geen idee hebt wat er allemaal is gebeurd en vooral, waarom…

We hebben Charlotte het verhaal verteld dat er boefjes in haar hoofd zaten. Die heeft de dokter eruit gehaald, waardoor ze nu een litteken in haar nekje heeft. Kennelijk legt ze nog heel direct de link met de val, waardoor ze bewusteloos raakte, en de operatie. De boefjes, doen soms wel mee in haar verhaal, maar vaker niet. Ik denk dat we het voor nu maar zo moeten laten. Na school heeft ze lekker op de bank een filmpje gekeken. Slapen wilde ze niet, maar even rusten op de bank is ook prima. Op naar de 2e schooldag!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06-09-2019
OVER MIJ
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later. 
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP