24-12-19; Kerstavond, met spoed naar de oogarts

Vanmorgen was Charlotte heel vrolijk, je slaapt namelijk het aller lekkerste in je eigen bedje op je eigen kamertje!

Vanavond gaan we lekker eten bij Appie en Marloes, samen met opa en oma Django en opa Jasje. Daar verheugd ze zo erg op!

Ik ben met Sophie Beau op gaan halen in Breda. Charlotte is met papa even naar zijn werk gegaan, omdat ze daar cadeautjes hebben klaarliggen voor Charlotte en Sophie!

Om 12:00 uur waren we allemaal thuis. Ik deed een zalfje in bij Charlotte en opeens knipperde ze niet meer. Normaal knippert ze de zalf of druppels zelf door haar oogje. Dit keer dus niet. Haar oogje was vuur rood en sloot niet meer, ze kreeg haar oogje niet meer dicht. Zelfs niet om te knipperen.

Papa heeft direct naar het PMC gebeld. Zij zouden het gaan bespreken en terug bellen. Hierop wilden wij niet wachten en is papa met Charlotte naar de huisarts gereden. Dokter Smits heeft ook geprobeerd te bellen naar het PMC maar kreeg ook zo snel niemand te pakken. Ze wil dat we minimaal vandaag nog gezien worden door een specialist. Zeker met de feestdagen voor de boeg.

Al met al zijn we gaan rijden, Sophie bij opa en oma en weer onderweg naar Utrecht.
We mochten langskomen op de spoed bij de oogarts. Charlotte had zoveel pijn aan haar oogje dat een normaal onderzoek niet mogelijk was. Ze kreeg een verdovend druppeltje in haar oog (die we overigens wel met 4 man vasthouden hebben moeten inbrengen), maar daarna was het makkelijker om te kijken wat de oorzaak was.

Het hoornvlies is flink beschadigd, erger dan de vorige keer. We moeten nu het zalfje van ’s nachts de gehele dag gebruiken. Minimaal 4 keer per dag, maar het liefst veel vaker.

Ook krijgt ze een horlogeglas voor ‘s nachts. Ik ben heel benieuwd of dit wel gaat lukken vannacht …

2e kerstdag moeten we terug komen op controle.

We zijn nog net op tijd terug voor het etentje bij Appie. In de auto op weg daar naartoe begon Charlotte te vertellen dat ze liever niet gaat eten bij Appie. Omdat er allemaal mensen zijn, die dan zien dat ze niet goed kan eten. Toen brak mijn hart wel even. Betekend dus dat ze er wel degelijk mee zit en dat ze zich wel erg druk maakt om de dingen die andere mensen denken van haar. We hebben het geprobeerd uit haar hoofdje te praten, maar of het helpt?

Ze at wel wat, maar was in het begin niet op haar gemak. Na het eten was alles weer koek en ei en was ze vooral met Niels bezig. Die vind ze zo leuk!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26-12-2019 spoed umc oog
OVER MIJ
blank
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later.
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP