30-07-19; De uitslag van de kweek …

Vanmorgen

Wat een goed begin van de dag, ze werd zo vrolijk wakker! Ze wou in de rolstoel, een rondje doen over de gang met Robert en mij. Ook heeft ze voor het eerst zelf op de wc geplast. (weer zo’n mijlpaal die nu opeens weer heel erg stoer, maar eigenlijk normaal is). Elke keer als ze van de wc af kwam, liet ik Charlotte een paar stapjes lopen.

Om 11:00 uur kregen we te horen dat het niet meer nodig was om een extra hechting te plaatsen. Zolang Charlotte rustig gehouden werd, was er niets aan de hand. Vanmiddag kwamen opa en oma Vermeulen langs. Sophie was even bij de andere opa en oma dus konden ze rustig bij ons op visite. Het vorige bezoek verliep niet zo soepel. Charlotte was heel erg moe en alle prikkels waren haar te veel. Vandaag is een super goede dag en voor opa en oma was het ook wel fijn om even de ‘oude vrolijke Charlotte’ te zien.

Uitslag biopt

Toen opa en oma net weg waren kregen we bezoek van een stuk of 5 á 6 artsen. De eerste uitslag van de tumor was bekend. Het is een zogenaamde langzaam groeiende laaggradige tumor. In de volksmond word vaak gezegd dat dit een ‘goedaardige tumor’ is. Dit is alleen een beetje achterhaald. In de hersenen is elke tumor een belemmering en het maakt dus niets uit of het goed of kwaad is. Het heeft alleen verschillende behandelingen nodig. Laaggradig (graad 1 in ons geval) hoeft verder niet behandeld te worden. Mits het niet opnieuw gaat groeien o.i.d.

Wel word Charlotte goed in de gaten gehouden de komende weken, maanden en jaren. De bedoeling is om na de opname een nieuwe MRI te maken om te kijken of alles volledig is weggehaald. Dan na 3 maanden en nieuwe MRI om het verschil te bekijken. Aan de hand van die uitslag zal worden bepaald wat de verdere stappen zullen worden. Een controle om de 6 maanden of om de 3 maanden. Voorlopig dus even goed nieuws.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30-07-2019 nieuws goedaardige tumor
OVER MIJ
blank
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later.
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP