15-02-2020; Opname, oog

Sinds vrijdag is haar oogje weer heel erg rood. Het lijkt ook alsof haar hoornvlies weer beschadigd is. Zaterdagavond was het wel heel erg, er zat een soort witte rand onderin de iris van haar oog. Heel eng, dit hadden we nog nooit gezien. We hebben contact gehad met het Maxima en het UMC en we moesten direct komen. Er volgde een opname….

Het hoornvlies is idd weer beschadigd, door uitdroging van haar oog omdat het oogje niet goed sluit. Ook is daar een infectie bijgekomen. Ieder uur moeten er 2 druppels antibiotica worden toegediend. Daarnaast nog 2x per dag een druppel om de pupil groot te houden.

Maandag;
De MRI, dit ging echt super goed! We hebben haar rustig voorbereid smorgens, toen zei ze zelf al dat ze niet ging huilen. We hebben met de pedagogisch medewerker een spelletje gedaan (kwartet) onderweg naar de MRI, tot in de MRI kamer… en daar is ze heel rustig tegen mij aan in slaap gevallen met het kapje. Dus ging echt super goed! Wakker worden ging ook echt rusrig. Wel wat chagrijnig, maar wel heel rustig en gemoedelijk ☺.

Oogarts;
Het is niet goed met het oog. Gaat wel wat beter, maar haar zicht zal nooit meer worden zoals het hoort. Voorlopig blijven we nog hier, omdat ze elk uur nog gedruppeld moet worden. Morgen hebben we een nieuwe controle bij de oogarts en de supervisor.

Ze willen na deze infectie/beschadiging met botox proberen haar ooglid lam te leggen zodat deze dicht blijft. Die zal 3 maanden blijven zitten. Maar dan kan ze niet meer met haar vingers in het oogje. Doordat ze geen gevoel heeft in haar oog en het ook door de verlamming niet goed sluit, kunnen infecties en beschadigingen sneller optreden. De oogarts heeft het vermoeden dat haar oog ook zijn zelfhelende werking kwijt is.

Al maanden vragen we om een antwoord op de vraag hoe de toekomst eruit zal zien. Al maanden hebben we meerdere artsen gesproken die hier geen uitspraak over willen doen. Nu, eindelijk, na een half jaar, krijgen we het verlossende antwoord. De toekomst voor haar oogje ziet we dus niet zo rooskleurig uit. Ze zal nooit meer goed kunnen zien door dat oogje, vraag is zelfs of een bril o.i.d. kan helpen. In hoeverre dit is zal de toekomst moeten uitwijzen. Er word gesproken over operaties, ooglid dicht maken, botox, etc…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16-02-2020 infectie oog
OVER MIJ
Tamarah Vermeulen
Ik ben Tamarah, moeder van twee prachtige meisjes Charlotte en Sophie.
Met deze blog berichten wil ik niet alleen aan de mensen vertellen hoe het nu met Charlotte gaat, maar ook een soort naslagwerk creëren voor Charlotte later. 
ADVERTENTIE

JOUW ADVERTENTIE HIER?
NEEM NU CONTACT MET ONS OP